Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Det uppskattas att det finns drygt 1,3 miljoner anhöriga i Sverige som hjälper eller vårdar en närstående. Rollen som anhörigvårdare är mest vanlig i åldrarna 45-64 år, men förekommer från barndom till sen ålderdom. Under dessa kvällar kommer vi att få lyssna på hur det är att leva som nära anhörig till någon med en funktionsnedsättning eller sjukdom, som syskon, förälder eller partner. En presentation av föreläsarna finns på baksidan. Vi får också besök av Anhörigkonsulter/stödjare på några av orterna som berättar om sitt arbete.

 Funktionsrätt VG anordnar 4 temakvällar klockan 17.30 – ca 20.00, vi startar kl. 17.00 med fika.

 22 oktober Träffpunkt Simonsland lokal Åsikten, Viskastrandsgatan 5, Borås. Föreläsare Aina Granath, Gunilla Torstensson och Agneta Gustafsson. Anordnas tillsammans med Funktionsrätt Borås.

Aina Granath från Mölndals anhörigförening som pratar om sin resa med sin man som insjuknade i Alzheimers sjukdom. Hon har lång bakgrund inom vården, som sjuksköterska, barnmorska, vårdlärare och Fou-Chef inom primärvården i Göteborg. Hon har ägnat större delen av sitt liv åt att hjälpa och ta hand om andra. Det som gjorde det möjligt var att hon hade en förstående man som inte ifrågasatte hennes engagemang i yrkeslivet. Det fanns aldrig i deras medvetande att hennes man skulle insjukna och bli helt beroende av henne. 2003 fick han diagnosen demens av Alzheimertyp och han vistades hemma till 2018 då hon tvingades acceptera en plats på ett boende. Han avled där efter ungefär ett och ett halvt år.                                                                    

Gunilla Torstensson som är Mamma, Fru, Vän, Organisationsutvecklare och Samskapare säger att hon inte är någon superhjälte men mamma till två fantastiska barn varav ett har extra utmaningar i livet; bipolär sjukdom, autism, Tourettes syndrom och ADHD. Under sin föreläsning delar hon med sig av ett familjeliv i annorlundaskap.

Agneta Gustafsson Anhörigkonsulent i Borås Stad berättar om sitt arbete och vad de kan hjälpa till med.

Till toppen